AçıKLANAN YANGıN KAPıSı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article

Huzurıcı gereç sineermeyen ve huzurıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, kenarıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapkaloriın) gerçek amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide bünyelmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki duman, yangın, kavara vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu olumsuz koşulların sair katlara intikalini mâni olmak yahut olası olduğu denli geciktirmektir.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kısa, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile yapı deruni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, katıksız facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle bile mefret binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içinde kâin insanların ve gayrı etkiliların yangın veya herhangi bir ivedi boyut esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin yapılmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme ehil, strüktürlması zorunlu, gestaltların vazgeçilemez unsurları ortada ülke almaktadır.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden kafalamışsa dışarıya, haricen temellamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-dünyalık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.

Çift kanatlı ivedi çıkış kapıları, dünyaa sahih açılan panik bar kullanılanarak yapım edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.

Sevdiklerimiz beyninde gerelti olan bu sistemleri bu dimağle titizlikle uyguluyoruz. Firmamız bünyesinde bilirkişi ve bilgili personelimiz sayesinde sizler ciğerin dirlik kurtacarak ve kalitesi ile yıllarca eskimeyecek yangın bapsı sistemleri uygularız.

FEZA Düzenek Odası Yangın Bapsı: Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yüzı aralık otomasyon sistemlerine normal aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın kapıları camlı kabil.

Yangın kapımızdan birisi kuvvet açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş olduğu bâtınin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık Yangın Kapısı dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedi çıkış bapsı yerine bina huzur aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe nazaran midekonstrüksiyonsı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan henüz ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı daha buna rabıtlı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this page